verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen voor slaapkamer

Slaap jij het liefst in een donkere slaapkamer en ben je op zoek naar nieuwe raambekleding? Dan zijn verduisterende gordijnen wellicht een goede keuze. Deze soort raambekleding is namelijk gemaakt van gordijnstoffen die ook wel dim-outs of black-outs genoemd worden. Dim-out gordijn stoffen zijn stoffen die geweven worden met een zwarte tussenlaag. Raambekleding die van deze soort gemaakt zijn zijn zo dicht geweven dat ze de ramen in je slaapkamer verduisteren. Black-out gordijn stoffen zijn 100% verduisterend. Dit komt doordat er bij de productie van deze stoffen gebruik gemaakt is van een speciale coating. Wel zijn black-out gordijnstoffen wat stugger en is de achterkant van deze stoffen vaak wit. Mocht je dit niet mooi vinden, kun je beter voor verduisterende gordijnen kiezen die gemaakt zijn van dim-out gordijnstoffen.

Verschillende mogelijkheden

Met betrekking tot verduisterende gordijnen voor je slaapkamer zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor loshangende raambekleding, maar ook voor rolgordijnen. Rolgordijnen kunnen in het kozijn geplaatst worden waardoor je een strakke uitstraling kunt creëren. Echter zullen rolgordijnen nooit 100% verduisteren. Dit komt doordat er bij het maken van rolgordijnen gebruik gemaakt wordt van stiknaden. Door deze naden kan er dus wel een beetje licht komen. Ook met betrekking tot de kleuren van de raambekleding is er van alles mogelijk. Raambekleding met een verduisterende werking is verkrijgbaar voor iedere interieurstijl. Ook wanneer je op zoek bent naar raambekleding voor de kinderkamer. Je kunt namelijk ook kiezen voor blauwe of roze gordijnstoffen.

De voordelen van verduisterende gordijnen

Veel mensen slapen beter wanneer zij in een donkere kamer slapen. Dit geldt ook voor kinderen. Daarnaast gaan kinderen vaak al vroeg naar bed. Zeker in de zomermaanden is het vaak nog niet donker in de slaapkamer wanneer kinderen naar bed gaan. Door te kiezen voor verduisterende gordijnen is dit wel het geval. Ook wanneer je graag uitslaapt biedt deze soort raambekleding je veel voordelen. Mocht je vaak nachtdiensten draaien? Dan kun je probleemloos in een donkere kamer slapen wanneer hier verduisterende gordijnen ophangen. Ook blijft deze soort vitrage lang mooi. Veel gordijnstoffen verkleuren in de loop der jaren, maar dat is bij deze gordijnstoffen niet het geval. Dit komt door de beschermende achterkant die je vaak bij deze gordijnstoffen ziet. Ook houdt deze beschermende achterkant de warmte van het zonlicht buiten, waardoor de temperatuur in je slaapkamer tijdens de zomermaanden niet snel op zal lopen.

Laat ze op maat maken door een specialist

Ben je op zoek naar verduisterende gordijnen voor je slaapkamer? Laat ze dan op maat maken door een specialist zoals Echtgordijn. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een optimale verduisterende werking. Je kunt deze soort raambekleding vaak ook kant en klaar kopen. Wanneer deze gordijnen niet voldoen aan de maatvoering van de ramen in je slaapkamer, zal er altijd licht je slaapkamer binnen schijnen. En dat is nu net niet de bedoeling van vitrage met een verduisterende werking. Laat dus de raambekleding van je slaapkamer op maat maken door een specialist. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een donkere slaapkamer op de momenten dat jij hier behoefte aan hebt.