verduisterende rolgordijnen en gordijnen

Type raamdecoratie per kamer

Als je opzoek bent naar raamdecoratie dan is het belangrijk om vooraf te weten welke raamdecoratie voor welke ruimte geschikt is

Het soort ruimte en het type kamer bepalen welke raamdecoratie het meest geschikt is. Sommige kamers vereisen aanvullende specificaties voor raamdecoratie, zoals:

Slaapkamer: De slaapkamer is een belangrijk onderdeel van het huis. Gemiddeld brengen we 30% van onze tijd in bed door. Een rustige slaapkamer zorgt ervoor dat we sneller ontspannen, sneller slapen en comfortabel wakker worden. Dit draagt ​​enorm bij aan een gezonde nachtrust, dus om rust te creëren in slaapkamer is verduisterende raamdecoratie van belang. Hoe donkerder het is in je kamer, hoe meer je jouw brein het gevoel geeft dat je moet slapen. Kortom verduisteren van je kamer zorgt ervoor dat goede nacht rust hebt.

Bekijk hier verduisterende rolgordijnen

Keuken

Aluminium jaloezieën zijn al jaren de nummer één keuze in de keuken. De belangrijkste reden? Het is heel gemakkelijk schoon te maken. Vet is bij dit type raamdecoratie geen probleem. Veeg het vuil eenvoudig weg met een vochtige doek. Ook neemt aluminium geen geuren op. Deze raambekleding is niet alleen praktisch, het geeft je keuken ook een stoere uitstraling. Aluminium jaloezieën passen goed bij industriële interieurs.

Badkamer

Aluminium jaloezieën zijn onwijs populair. Begrijpelijk, want ze bieden veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Daarnaast passen ze in ieder interieur. Ga je voor stoere zwarte of clean witte jaloezieën. Hiermee creëer je een warme uitstraling. aluminium jaloezieën zijn vocht bestendig daarom ook vaak gekozen voor vochtige ruimtes. Ook is het makkelijk schoon te maken!

Voordelen van aluminium jaloezieën.

  • Veel privacy en lichtinval mogelijkheden
  • Vocht- en vuilbestendig
  • Makkelijk schoon te maken

Woonkamer

Raamdecoratie is een zeer belangrijke sfeermaker in je woonkamer. Natuurlijk moet de raamdecoratie passen bij de stijl van je woonkamer. De raamdecoratie zorgt voor een huiskamersfeer en elk product ziet er anders uit. Daarnaast is de functionaliteit van de raamdecoratie in je woonkamer erg belangrijk. Eigenlijk zijn alle soorten raambekleding geschikt voor gebruik in de woonkamer. Toch hebben we op basis van sfeer, trends en functionaliteit Gordijnen bepalen de toon van je interieur. Zo kleed je de kamer warm en sfeervol aan. De stof van het gordijn zorgt er ook voor dat het geluid gedempt wordt. gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Elke stof heeft zijn eigen structuur en uitstraling. Er zijn drie soorten stoftransparantie: transparant, doorschijnend en verduisterend. Als je alleen de zon en het zonlicht wilt filteren, kun je kiezen voor een transparante of doorschijnende stof. Dunne stoffen hebben een dichtere structuur dan transparante stoffen en laten daarom geen licht door. Als je privacy en sfeer in je woonkamer wilt creëren, zijn doorschijnende stoffen ideaal.