Dekbedovertrek kopen

Dekbedovertrek kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe dekbedovertrek, maar weet je écht niet waar je moet beginnen? Precies het dekbed overtrek vinden voor jouw bed en voorkeuren is niet altijd gemakkelijk, juist doordat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn. Toch is het mogelijk, als je maar een beetje onderzoek doet en enkele handige tips bij de hand hebt!

Klaar om te genieten van een heerlijke nachtrust, met een comfortabel én stijlvol dekbedovertrek? Het onderstaande overzicht helpt je om de juiste beslissing te maken, waardoor je binnen de kortste keren van een heerlijk dekbedovertrek geniet!

Het belang van een dekbedovertrek voor de slaapkamer

Een dekbedovertrek is kortweg een stoffen overtrek voor de matras, die als eerste beschermingslaag fungeert. Vaak denken mensen dat zo’n overtrek een louter functionele uitbreiding is van het bed, maar niets is minder waar. Hieronder krijg je een duidelijk overzicht van de voordelen van een kwalitatief dekbed overtrek:

1. Zacht én comfortabel slapen

Op een naakte matras liggen is natuurlijk niet leuk, en dat is waarom mensen kiezen voor een dekbed overtrek van goede kwaliteit. Eerst en vooral maakt een overtrek je bed een stuk zachter en comfortabeler, zeker als je gaat voor een natuurlijk materiaal dat goed kan ademen (zoals katoen).

2. Een stijlvol bed is er twee waard

Daarbij kan een overtrek voor je bed ook bijdragen tot de look en feel van je slaapkamer. Vaak komen dekbed overtrekken in combinatie met bijpassende kussenslopen, donsdeken en lakenhoes, waardoor ze een prachtig uniform geheel vormen op bed. En als je slaapkamer stijlvol is ingericht, dan is het natuurlijk gemakkelijker om helemaal tot rust te komen!

3. Verschillende afmetingen mogelijk

Ten slotte komen overtrekken voor bedden in uiteenlopende formaten. Zo kan je een 140 X 200 model kiezen voor twijfelaars, terwijl er natuurlijk ook King-Size modellen bestaan voor hele grote bedden. Op die manier vind je ongetwijfeld precies het dekbed dat je nodig hebt voor jouw situatie!

Het materiaal van je nieuwe dekbed

De voordelen van een dekbed overtrek zijn divers, maar als je er het beste uit wilt halen is het vooral belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Eén van de belangrijkste factoren waar je bij de zoektocht naar een overtrek rekening mee moet houden, is het materiaal waaruit die bestaat:

Wol is bijvoorbeeld erg verwarmend, waardoor het een goede oplossing is tijdens de winter of herfst. Op die manier hoef je minder te stoken om het ’s nachts warm genoeg te hebben, en dat betekent natuurlijk ook minder energiekosten.

Satijn voelt erg zacht, is licht en verleent zich dan ook perfect voor een luxueuze slaapkamer tijdens de zomer. Wel betaal je voor dergelijke overtrekken doorgaans een stukje meer.

Katoen is een heel natuurlijk materiaal dat zorgt voor een goede balans tussen bescherming tegen koude en ventilatie. Het gaat om een stof die erg goed ademt, en dat is ook belangrijk om diep te kunnen slapen.

Zijde is ten slotte hypo-allergeen, antibacterieel en dus ook erg gezond voor je huid. Dergelijke overtrekken dragen dus ook bij tot een diepe slaap en een sterke, gezonde huid tijdens de dag!